Застосунок “Резерв+” має декілька клонів – Міноборони

В Міністерстві оборони попередили українців, що в просторі інтернету було виявлено три клони “Резерв+”.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрових трансформацій Катерина Черногоренко.

Міністерство оборони виявило три підроблені веб-додатки Резерв+. Сайти були виявлені на етапі створення, а розсилка ще не почалася. Наші спеціалісти вчасно побачили підробку і були задіяні ресурси, щоб попередити громадян про загрозу – сказала Черногоренко.

За її словами, основною ознакою підробного веб-сайту є те, що URL-адреса схожа на справжню, але є деякі відмінності.

«Користувачам, насамперед, варто звернути увагу на адресний рядок. Резерв+ завантажується за офіційним посиланням з ім’ям mod.gov.ua. Там є лінк на застосунок в App store і Google play market. І ми наполегливо радимо не переходити за посиланнями, що похожі на цю назву, але в кінці мають додаткові закінчення типу top, websate, org тощо. Під час завантаження застосунку через App store і Google play market слід перевірити, хто є розробником, в оригінальному додатку повинно значитися Міністерство оборони України», – зазначила Черногоренко.

Також вона додала, що метою створення фейкового сайту є збір персональних даних українських військовозобов’язаних та використання цієї інформації для можливих атак або для ворожих інформаційно-психологічних операцій з дискредитації роботи Міністерства оборони України.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.