Як отримати гроші на комуналку у додатку Дія

Подати документи на отримання субсидії можна як офлайн особисто в Пенсійному фонді або поштою на адресу органу ПФУ, або використовуючи онлайн-інструменти.

Отримати послугу онлайн можна на порталі Дія. Для цього необхідно авторизуватись або зареєструватися в кабінеті громадянина. Це можна зробити з цифровим підписом або через банківську ідентифікацію.

У розділі «Послуги» потрібно знайти послугу «Заява на субсидію». Далі – ввести свої дані у профілі користувача. Якщо вони там є, перевірити правильність.

Наступний крок – заповнення даних про житло. У ньому ви вводите адресу та вибираєте потрібні комунальні послуги, заповнюєте дані щодо них.

Під час подання документів через «Дію» ви можете отримувати субсидію лише на рахунок у банку. Для цього потрібно вказати його IBAN.

Передостанній крок – зазначення даних зареєстрованих осіб та членів їхніх сімей. У разі, якщо заявник орендує житло або є переміщеною особою, вказують тих, що проживають фактично. Це необхідно для розрахунку соціальних нормативів послуг, на які надаються субсидія та визначення суми виплати.

Дані перевіряються та засвідчуються електронним підписом. Слід зауважити, що вся надана інформація перевіряється через реєстри.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.