Чи можуть дати повістку на ВЛК під час оформлення відстрочки

Якщо військовозобов’язаний подав до ТЦК заяву про відстрочку від мобілізації, то йому не можуть вручити повістку на проходження ВЛК до моменту прийняття рішення про надання відстрочки. Пояснив юрист Андрій Топчій.

Топчій зауважив, що відповідно до п. 63 Постанови уряду No560 від 16 травня 2024 року, військовозобов’язаний, який звернувся до ТЦК та СП із заявою про надання відстрочки, до ухвалення рішення відповідною комісією не дають направлення на ВЛК.

«Якщо комісія прийме рішення про відмову у наданні відстрочки, військовозобов’язаний, який підлягає призову на військову службу під час мобілізації, буде направлений на медичне обстеження для визначення його придатності до військової служби», – сказав юрист.

«Тому з моменту подання заяви про відстрочку до прийняття рішення про відстрочки/відмову у наданні відстрочки, чоловік не направляється на ВЛК, але якщо така заява не була подана військовозобов’язаним, а прийшла повістка на ВЛК, то він має пройти на загальних підставах», – пояснив Топчій.

Також він зауважив, чим швидше подати заяву на отримання відстрочки, тим менше потенційних складнощів виникне у процесі її отримання.

Також читайте:

Чи має право військовозобов’язаний знімати працівників ТЦК на відео

Одна країна Європи не буде видавати документи чоловікам призовного віку з України: що відомо

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.