Чоловіки, які чекають повістки поштою можуть попасти на штраф: краще прийти самостійно

У сьогоднішньому мобілізаційному законодавстві представники ТЦК можуть надсилати повістки поштою. Але деякі особи можуть і не здогадуватися, що вони уже її отримали.

Про те як будуть вручати повістки поштою та чому її не потрібно чекати розповів речник Полтавського ТЦК та СП Роман Істомін.

Представимо ситуацію, чоловік оновив дані і чекає коли йому представник пошти принесе рекомендований лист з повісткою. Але коли це сталося, військовозобов’язаний відійшов з дому за своїми справами. Представник пошти не знайде чоловіка і поставить позначку про неможливість вручення повістки і поверне її назад в ТЦК. Після чого у чоловіка є 14 днів, щоб явиться в ТЦК, інакше на нього буде накладено штраф на суму 17 -25,5 тисяч гривень – зазначив Істомін.

Також він додав, що дізнатися про накладений штраф на чоловіка можна буде тільки в тому випадку, якщо представники ТЦК надішлють постанову поштою або військовозобов’язаний сам з’явиться в ТЦК.

Багато ЗМІ пишуть, що про накладений штраф можна дізнатися за допомогою – Опендатабот, “Дії” або в Єдиному центрі судових рішень. Але слід знати, що туди інформація попадає, коли уже на людину відкрите виконавче провадження, а це уже подвоєний штраф. Тому чоловікам краще не чекати повістки поштою, а приходити самостійно і ставати на військовий облік – пояснив речник.

Подвоєння штрафу

Про подвоєння штрафу розповіла Тетяна Омелькіна, яка завідує сектором аналітики та статистики Управління забезпечення примусового виконання рішень у Кіровоградській області.

Якщо ж так сталося, що 15 днів минули, і штраф від ТЦК передали до виконавчої служби для примусового виконання, то сума з 17 тисяч гривень зростає до 34 тисяч. Якщо додати 10 відсотків виконавчого збору й інші витрати, то це виходить 37,5 тисяч гривень“, – сказала Тетяна Омелькіна.

Після відкриття виконавчого провадження державний виконавець подає запит, щоб встановити наявність грошей на банківських рахунках, а також наявність рухомого і нерухомого майна. Таким чином, спочатку будуть арештовані рахунки, потім транспорт і нерухомість.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.