ТЦК штрафують військовозобов’язаних, які оновили дані в Резерв+

У ТЦК оштрафували українців, які оновили облікові дані через додаток “Резерв+”, коли ті з’явилися до територіальних центрів для уточнення даних.

Про три таких випадки стало відомо народному депутату Олександрові Федієнко. За його словами, про це йому розповіли особисто оштрафовані військовозобов’язані.

Перший військовозобов’язаний не стояв на обліку довгий час, але після звернення до ТЦК щодо уточнення даних, маючи актуалізацію через “Резерв+”, отримав штраф у розмірі 17 тис. грн.

Другий, десь загубив військовий квиток, і коли прийшов оновити дані, після того, як він вже це зробив через “Резерв+”, його також оштрафували через втрату військового квитка на 17 тис. грн.

Третій випадок був схожий на другий, за винятком того, що військовозобов’язаний мав довідку від поліції про те, що його документи та військовий квиток викрали. Громадянина також оштрафували, але не на 17 тис. грн.

“Я ходив з адвокатом, він допоміг мені правильно оформити документи. Штраф був не 17 тисяч, а 5100”, – розповів військовозобов’язаний.

Нардеп наголосив, можливе керівник цього ТЦК, має якусь іншу інструкцію розʼяснення.

“Всі штрафи ТЦК накладені згідно з чинним законодавством, й до керівників цих ТЦК питань немає. Хоча, чесно кажучи, я не розумію. У першому випадку, можна було обійтись й попередженням”, – сказав він.

Відомо також, що багато українців можуть отримати незаконні штрафи від ТЦК через помилки в документах, які раніше зробив сам військкомат. Адвокат Роман Кичка повідомив, що протягом багатьох років військкомати некоректно заповнював документи, а також неправильно посилались на вимоги законодавства, тож тепер за ці неточності громадян штрафують.

Також читайте:

Полювання починається: коли і кого ТЦК покарають штрафами першими

Військовий збір та інші податки хочуть підвищити: як це вплине на українців

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.