Військовий збір та інші податки хочуть підвищити: як це вплине на українців

Віцепрезидент світової організації бізнесу ICC Ukraine Дмитро Олексієнко висловив свою думку щодо підвищення податків, зокрема він зауважив, що це може призвести до інфляції та навіть до гіперінфляції.

«Зараз підвищення ПДВ взагалі не планується. Натомість планується підвищення військового збору, яким будуть оподатковуватися всі сфери економіки. Крім того, буде введено податок з обороту 1%, який буде частиною військового збору і стосуватиметься будь-яких доходів. На думку деяких економістів, це фактично призведе до інфляції або навіть до гіперінфляції. Тобто кожне підприємство буде змушене сплачувати 1% від своїх доходів до державного бюджету, що призведе до зростання цін», – прокоментував Олексієнко.

Він також зазначив, що збільшення військового збору призведе до скорочення офіційного працевлаштування працівників.

“Військовий збір із заробітної плати найманих працівників підвищиться з 1,5% до 5%. А це призведе до подальшого відходу бізнесу в тінь та зниження офіційного працевлаштування. В такому випадку надходжень до бюджету не буде. Крім того, наші урядовці планують збільшити військовий збір до 15% за продаж нового авто. Зараз нових автомобілів у салонах майже немає, а значить ринок падає в тінь.”, – додав Дмитро Олексієнко.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.