Офіційно представлений смартфон Nothing Phone (2a) Plus: ціна і характеристики

Компанія Nothing представила смартфон Phone (2a) Plus, який є покращеною версією Phone, що дебютував у березні (2a). Новинка відрізняється від попередника оновленою апаратною платформою та покращеною 50-Мп фронтальною камерою, а також пропонується у двох нових варіантах забарвлення — сірий металік та оновлений чорний.

Головним нововведенням стала однокристальна платформа Dimensity 7350 Plus. Фактично це розігнана версія чіпа Dimensity 7200 Pro, на якому побудований Phone (2a). Нова платформа також була створена MediaTek у співпраці з Nothing і застосовуватиметься ексклюзивно в Phone (2a) Plus.

Новий чіп оснащений восьмиядерним центральним процесором із двома ядрами Cortex-A715 із тактовою частотою 3,0 ГГц та шістьма ядрами Cortex-A510 із частотою 2,0 ГГц. Графічний процесор використовується той самий – Mali-G610 MC4, але тепер він працює на частоті 1,3 ГГц. Nothing заявляє, що ви можете розраховувати на 10-відсоткове прискорення роботи CPU та 30-відсотковий приріст у завданнях, які потребують використання GPU.


Друга важлива відмінність Phone (2a) Plus – нова 50-Мп фронтальна камера, яка замінила 32-Мп фронтальну камеру на Phone (2a). Новий датчик підтримує запис відео у форматі 4K зі швидкістю до 30 кадрів за секунду. Він, як і раніше, розташований усередині вирізу в 6,7-дюймовому AMOLED-екрані з роздільною здатністю FHD+ і частотою оновлення 120 Гц. На задній панелі розташувався колишній набір із 50-Мп основної камери та 50-Мп ширококутного модуля.

Phone (2a) Plus оснащений акумулятором ємністю 5000 мАч з підтримкою швидкого проводового заряджання потужністю 50 Вт, що трохи більше, ніж 45 Вт у Phone (2a). Як програмна платформа виступає Nothing OS 2.6 на базі Android 14 з інтеграцією ChatGPT і новим віджетом News Reporter, який читає новини вголос голосом фінансового директора Nothing Тіма Холброу (Tim Holbrow). Ця функція доступна для інших телефонів Nothing через програму Nothing Widgets з Google Play Store.

Вартість Nothing Phone (2a) Plus складає $399 або £399 за версію з 12 Гбайт оперативної пам’яті та 256-Гбайт накопичувачем. Попередні замовлення в США та Великій Британії розпочинаються сьогодні у фірмовому інтернет-магазині nothing.tech.

Роздрібний магазин Nothing Store у лондонському Сохо почне пропонувати Phone (2a) Plus з 3 серпня. Покупці в США зможуть отримати пристрій з 7 серпня – там, як і раніше, смартфони Nothing поширюються в рамках програми бета-тестування в США. Про терміни виходу новинки на інших ринках компанія Nothing оголосить пізніше.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.