Хто першим отримає повістки в серпні: адвокат Роман Сімутін відповів

Першими, хто отримає повістку від ТЦК поштою будуть особи, які оновили дані і не мають відстрочки або броні від мобілізації.

Про це в коментарі для ТСН.ua розповів адвокат Роман Сімутін, який знається зокрема і на питаннях мобілізації.

Розіслати повістки всі 11 мільйонам військовозобов’язаним українцям буде неможливо навіть за декілька місяців, а армію потрібно поповнювати. Таким чином, спершу отримають повістки поштою особи, які оновили дані та знаходяться в Україні і не мають ні броні або відстрочки. Законопослушних громадян легше поставити на військовий облік і залучити до армії – зазначив адвокат

Також він додав, що за відведені 60 днів оновило дані 4 мільйони 600 тисяч військовозобов’язаних. Більша частина з них має відстрочку, інвалідність, трьох дітей, бронювання тощо. Тому залишається близько 1,5 мільйона, які нібито не мають ніяких підстав.

За словами Сімутіна, якщо громадянин не оновив дані, а в реєстрі “Оберіг” немає даних на військовозобов’язаного, то працівники ТЦК будуть піднімати паперову справу та вручну виписувати повістку.

Але ж таку людину можуть виявити і на блокпосту, при спробі влаштуватися на роботу, одружитися тощо, – уточнює адвокат.

Нагадаємо, що в сьогоднішньому законодавстві за порушення правил військового обліку накладається штраф на суму 17 -25,5 тисяч гривень.

Також читайте:

У ТЦК назвали законною мобілізацію чоловіків з 18 до 25 років: кого призвуть

Працюють під тиском: у ТЦК назвали причину примусової мобілізації українців.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.