Google випустила несподівану рекламу нової функції iPhone

Apple, як і обіцяла, додає підтримку стандарту RCS в iOS – вже цієї осені обмін повідомленнями між користувачами Android-гаджетів та iPhone стане зручнішим. Як виявилося, Google визнала цю подію настільки важливою, що навіть випустила тематичний відеоролик на офіційному YouTube-каналі Android.

Корпорація добра давно агітувала Apple впровадити підтримку RC і навіть публічно критикувала iMessage. Тім Кук довго не здавався, але в результаті поступився – вже у вересні функція буде доступна на iPhone з iOS 18. З цієї нагоди Google випустила ролик, в якому показала, що обмін повідомленнями між користувачами iOS і Android стане зручнішим.

Зокрема, Google зазначає, що фотографії у спільних чатах для різних платформ стануть чіткішими. Крім того, в них з’являться індикатор «Друк…» та піктограма прочитання повідомлення. При цьому користувачі Android так і залишаться із «зеленими бульбашками», а про підтримку шифрування компанія не згадувала.

За інформацією порталу Android Police, реалізація RCS у Apple буде заснована на стандарті Universal Profile 2.4, але включає проміжне, а не наскрізне шифрування. При цьому Google підтримала кроссплатформенний стандарт E2EE під назвою MLS, який незабаром може привнести і наскрізне шифрування в Universal Profile 2.4.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.