У Генштабі не підтримують звільнення від військової служби колишніх «обмежено придатних» до 25 років

В Генштабі і надалі хочуть мобілізувати чоловіків віком від 18 – 25 років зі статусом “Обмежено придатний”.

Про це у відповідь на запит Радіо Свобода повідомило Головне управління комунікацій Генерального штабу Збройних сил України.

Зазначається, що до Верховної Ради були внесені законопроєкти (11379, 11379-1, 11379-2), які повинні були врегулювати мобілізацію “обмежено придатних” чоловіків до 25 років у воєнний час, але зазначені законопроекти не були підтримані.

«В умовах зниження кількості та якості людського мобілізаційного ресурсу під час тривалої збройної агресії Російської Федерації проти України, прийняття запропонованих змін створюватиме загрозу реалізації заходів щодо комплектування Збройних Сил України та виконання покладених на них завдань по захисту країни та відновлення її територіальної цілісності», – зазначили в Головному управлінні.

Нагадуємо, що законом № 3621-IX було скасовано статус “обмежено придатний”. І тепер всі, хто мали даний статус переходять в розряд військовозобов’язаних та повинні повторно пройти ВЛК. Така прогалина в законі  дала можливість працівника ТЦК мобілізувати чоловіків віком від 18 – 25 років.

Також читайте:

Як ТЦК штрафуватимуть тих, хто не має грошей і майна

ТЦК не зможе подати до суду на військовозобов’язаного без цих документів: перелік

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.