Найближчими тижнями мобілізація в Україні може отримати новий “імпульс”

Як зазначається, посилена мобілізація не сильно зміцнила українські сили на полі бою. Адже багато з новобранців тільки проходять навчання, через що вони ще не потрапили на фронт. Також багато мобілізованих не придатні до служби в піхоті.

Тим часом кілька бригад повідомили про збільшення новобранців за останні тижні. Вони сподіваються, що приплив солдатів допоможе Україні стабілізувати лінію фронту цього літа.

Зі свого боку українська влада відмовилася повідомляти деталі скільки людей було призвано за останні місяці і як іде мобілізація. Але багато з аналітиків, які знайомі з цифрами, припускають, що з травня мобілізують до 30 тисяч осіб на місяць. І це вдвічі – втричі більше, ніж за останні місяці, коли новий закон про мобілізацію не був прийнятий.

Деякі з представників бригад також відзначають покращення з поповнення особового складу. Пресофіцер 65-ї бригади, лейтенант Сергій Скібчик зазначив, що невеликі групи призовників тепер просочуються в його підрозділ щотижня. Однак потреби все одно повністю не закриті.

Багато журналістів зазначають, що нестача солдат була однією з найбільших проблем на українському полі бою минулого року. Російські війська зуміли прорвати ослаблені українські лінії. Натомість українська армія відчуває велику нестачу солдатів, щоб проводити свої контрудари. Погану мотивованість українців іти в армію пояснювалася тим, що сама армійська система загрузла в радянській бюрократії та корупції. Нещодавнє опитування показало, що більшість українців вважають базову підготовку призовників недостатньою, тому уникають призову.

Однак, намагаючись вирішити цю проблему, у квітні український парламент ухвалив закон, який посилює правила мобілізації. Документ передбачає грошову винагороду тим, хто бере до рук зброю, і штрафи тим, хто намагається ухилитися від служби. І як видно по цифрах, новий закон дійсно підштовхнув чоловіків іти в ТЦК та вставати на військовий облік, що призвело до покращення мобілізації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.