18-річних можуть мобілізувати: в ТЦК зробили гучну заяву

В новому мобілізаційному законодавстві зазначається, коли юнаків віком від 18 – 25 років можуть призвати в Збройні сили України.

Про це розповіли в Одеському ТЦК та СП.

Наразі, всі чоловіки, які не досягли 25 – ти річного віку не можуть бути мобілізовані без їх бажання, окрім наступних випадків:

  • Якщо чоловік пройшов строкову службу у мирний час;
  • Якщо чоловік закінчив вищий військовий навчальний заклад чи військову кафедру та отримав певну військово-облікову спеціальність;
  • Обмежено придатний, тобто визнаний військово-лікарською комісією як непридатний до строкової служби у мирний час та придатний у воєнний час”, – зазначили у військкоматі.

За багатьох скандалів, коли 18 – 25 річних юнаків зі статусом “обмежено придатний” почали мобілізовувати, як натомість здорові юнаки їхнього віку не підпадають під мобілізацію, у Верховній Раді були внесені законопроєкти (11379, 11379-1, 11379-2), які повинні були врегулювати дану діру в законі, але зазначені законопроекти так і досі не підтримані.

Тому в Одеському ТЦК заявили, що і надалі будуть мобілізовувати чоловіків, які мають статус “обмежено придатний”, адже це не забороняється законом.

Допоможіть! ТЦК мобілізувало хлопця, а йому ще немає 25 років! Свавілля!”, — такими заголовками іноді рясніють анонімні телеграм-канали та охочі до скандалів медіа. На жаль, не всі українці знають закон (незнання не звільняє від відповідальності) і сприймають таку інформацію як провокаційну, – написали у прес-службі ТЦК та СП Одеської області.

Також читайте:

Найближчими тижнями мобілізація в Україні може отримати новий “імпульс”.

Як ТЦК штрафуватимуть тих, хто не має грошей і майна.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.