Коли штраф за непоновлення даних з’явиться у “Дії”: в чому небезпека для чоловіків

Для військовозобовʼязаних громадян, які не оновили свої військово-облікові дані до 16 липня, застосовуватимуть покарання, у вигляді штрафу. За словами заступниці директора Міністерства цифрової трансформації Валерії Ткач, людина отримає сповіщення в “Дії” лише в тому випадку, якщо вона його попередньо не оплатила.

«Щодо штрафів, то функції адміністративних процедур у Дії вже реалізовані», — зауважила Валерія Ткач.

Вона зазначила, що йдеться про ситуацію, наприклад, коли особа отримує штраф за паркування чи перевищення швидкості і не сплатила його у встановлений термін. Потім штраф піде у виконавче провадження, а кошти будуть стягнуті у примусовому порядку.

Хоча військовозобовʼязаних штрафуватимуть за неоновлення даних в ТЦК, які з’являються не як штраф за перевищення швидкості і порушення ПДР, це працюватиме інакше. В “Дії” чоловік отримуватиме сповіщення про штраф, якщо не оплатить його вчасно. Тобто, штраф уже попав до виконавчої служби, а самих штрафів коли вони будуть виписані в “Дії” показуватися не буде.

Нагадуємо, якщо попадає до виконавчої служби, то сума штрафу зразу подвоюється і уже становитиме не 17 000, а 34 000 гривень, також слід врахувати сплату виконавчого збору та судових витрат, а це ще приблизно 3 000 гривень.

Також читайте:

У ТЦК назвали законною мобілізацію чоловіків з 18 до 25 років.

Штат у 100 тисяч працівників ТЦК, а влада шукає гроші на війну – нардепка.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.