Вже через декілька днів деякі українські студенти втратять відстрочку від армії

Деякі категорії студентів втратять право на відстрочку уже з 1 серпня.

Зазначається, що бронь від мобілізації буде надаватися тільки студентам, які навчаються на денній формі навчання. А це означає, що абсолютно всі студенти вечірньої та заочної форми освіти тепер не будуть мати бронь від мобілізації.

Крім того, згідно з новими правилами, право на відстрочку матимуть аспіранти, які навчаються на контрактній основі за денною формою. А ось ті, хто вступає до аспірантури на контракт із вечірньою або заочною формою навчання, не будуть мати можливості з 1 серпня оформити відстрочку від служби.

Важливо, якщо студент вирішить змінити ВНЗ, його право на відстрочку може бути скасовано, а дані будуть передані до ТЦК та СП.

Нагадуємо, що Кабінет міністрів постановою від 2 квітня №366 вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України. Ці зміни дозволяють студентам-чоловікам віком від 18 до 22 виїжджати за кордон для навчання.

Таким чином, щоб виїхати на навчання за кордон, для цього має бути дотримано декілька умов:

  • вік від 18 до 22 років;
  • не був мобілізований;
  • учасник академічної мобільності строком на один семестр;
  • навчається у виші на денній формі навчання;
  • здобуває ступінь бакалавра будь-якої спеціальності (або магістра медичного, фармацевтичного чи ветеринарного напрямів).

Для навчання за кордоном молодим людям необхідно мати електронний студентський квиток, завірену копію документа іноземного університету про прийняття на програму академічної мобільності, аналогічний документ українського університету, а також довідку від ТЦК та СП.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.