Скільки мільйонів покинувших планують повернутися в Україну

Більшість українських переселенців у майбутньому мають намір повернутися додому. Причиною називають неможливість адаптуватися до життя у нових країнах. Це випливає з нового дослідження Gradus Research.

Скільки українців мають намір повернутися з-за кордону
Як свідчать результати дослідження, в українських мігрантів спостерігаються різні настрої щодо повернення на Батьківщину, які здебільшого залежать від рівня адаптації до життя в нових країнах.

Так, судячи з відповідей респондентів, більшість опитаних українців (64%) так і не змогли повноцінно адаптуватися до життя у країнах тимчасового перебування. Заявляють, що однозначно мають намір повернутися, проте не можуть визначитись із термінами повернення.

Коли і за яких умов біженці мають намір повернутися


Щодо очікуваних термінів зворотної міграції, то левова частка опитаних (62%) не готова назвати точну дату.

Називають основними чинниками можливого повернення — безпека. Бояться загроз для свого життя та здоров’я або близьких (76%), можливої ​​окупації регіону проживання (72%) та відсутності чи втрати житла (63%).

Серед головних чинників повернення називають гарантоване стабільне працевлаштування (41%).

Ще важливою умовою є наявність фінансової матеріальної допомоги в Україні на час повернення (36%), можливість отримання чи облаштування житла у безпечних регіонах країни (33%).

Чи готові повернутися назад у разі посилення протиповітряної оборони України 27% респондентів.

Готові релоцюватись у разі погіршення ситуації респонденти, які мешкають у столиці України (59%) або на сході країни (52%).

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.