Смартфони заважають людям довіряти один одному: дослідження

Згідно з дослідженням, проведеним співробітниками Школи менеджменту Реді Каліфорнійського університету в Сан-Дієго, постійне використання телефонів може негативно впливати на соціальні взаємодії людей. Середня людина перевіряє телефон майже 100 разів на день, проводячи за екраном більше п’яти годин.

У новому дослідженні вчені вирішили перевірити, чи існує взаємозв’язок між активним використанням смартфонів та довірою між незнайомими людьми. У межах експерименту групу піддослідних розділили на частини. Першою дозволили користуватись гаджетами. Других попросили почекати, забравши смартфони.

Учасників розбили на пари, щоби зіграти у просту гру на довіру. Досвідченим пропонували помножити банк, якщо вони поділяться їм зі своїм партнером. Ті, хто не мав смартфонів, охочіше і частіше ділилися з іншими. З іншого боку, вони давали своєму партнеру більше, ніж отримали самі.

Дослідження підтвердило теорію, що спілкування сприяє довірі, тоді як відсутність зорового контакту робить людей менш відкритими. Прибираючи телефони у присутності незнайомців, можна підвищити рівень довіри до них. За менш активного використання смартфонів діти могли б розвинути більше соціальних навичок у школах. А обмеження використання гаджетів на роботі може зробити колектив згуртованішим.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.