У «дзвонилці» Google з’явиться нейромережа для вилову шахраїв

У програмі “Телефон” від Google з’явиться вбудована нейромережа Gemini. Про це свідчить аналіз коду останньої версії програми, який провели автори порталу Android Authority. Передбачається, що ІІ розпізнаватиме небажані дзвінки, але не так, як це роблять традиційні спам-фільтри.

Google вже впровадила виявлення спам-дзвінків у смартфони Pixel. Ця ж функція може навчитися розпізнавати шахраїв. Таку можливість знайшли в додатку Google Phone (“Телефон”) версії 138.0.654539475 під кодовою назвою Sharpie.

Передбачається, що нейромережа Gemini розпізнаватиме шахрайські дзвінки в реальному часі за промовою абонента, а не за базою номерів. Для цього ІІ вишукуватиме шаблони мовлення, властиві подібним дзвінкам. Причому заявлено, що нейромережа зможе відрізнити шахрайський дзвінок від спаму.


До того ж користувачі зможуть помічати шахрайські дзвінки вручну, якщо нейромережа все ж таки не змогла їх правильно розпізнати. “Більшість” даних буде оброблятися локально на пристрої для захисту конфіденційності користувача. Причому саму функцію розпізнавання можна увімкнути або вимкнути на власний розсуд.

Вперше Google продемонструвала технологію виявлення шахрайських дзвінків за допомогою Gemini Nano на останньому заході Google I/O у травні цього року.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.