Стало відомо, чи розсилатимуть українцям електронні повістки

В нинішньому мобілізаційному законодавстві прописано, що повістки будуть надсилати лише поштою. Для надсилання електронних повісток в Україні наразі відсутня нормативно-правова база. Тож, юридичних підстав для цього поки що немає.

Про це розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

У нас є можливість розсилати повістки електронним шляхом, це можна зробити через застосунок “Дія” або “Резерв+”. Але в нас немає правової бази для цього. Це залежить вже не від нас, не від Міністерства, – зазначив Лазуткін.

Він наголосив, що до 16 липня всі військовозобов’язані чоловіки повинні були оновити дані – телефони, адреси.

Оновлення даних потрібно для того, щоб військовозобов’язаний отримав повістку поштою на місце проживання, якщо воно було змінено. Тобто, чоловік отримає повістку і зможе вчасно прийти та встати на військовий облік, як того вимагає нинішнє законодавство“, – зазначив Лазуткін

Нагадуємо, що повістка поштою вважається врученою навіть тому випадку, якщо чоловік знаходиться за кордоном і не отримував його особисто. Для цього представнику пошти потрібно поставити відмітку про неможливість вручення адресанту листа з повісткою і вернути його назад в ТЦК. Після чого у чоловіка є 14 днів, щоб з’явитися у військкомат та отримати направлення на ВЛК. Якщо проігнорувати дану вимогу, то громадянина буде оштрафовано на суму 17 -25,5 тисяч, а також через суд позбавлено права керувати автомобілем.

Також читайте:

Працюють під тиском: у ТЦК назвали причину примусової мобілізації українців.

Коли військовозобов’язаного чоловіка можуть оголосити в розшук.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.