На українських біженців чекають перевірки: кого можуть позбавити грошової допомоги

Польща є однією з країн, яка прийняла найбільшу кількість українських біженців. Західні сусіди дають притулок українцям та допомагають їм фінансово. Але найближчим часом для них плануються перевірки, тому деякі з них можуть втратити виплати.

У Польщі діє кілька програм підтримки громадян України, які були змушені покинути свою країну внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. Одна з яких надає матеріальну допомогу сім’ям з дітьми. Але нещодавно умови отримання соціальної допомоги «800+» змінилися. Тепер її отримати можуть лише ті батьки, чиї діти відвідують польські школи та дитсадки.

Тому українські сім’ї зобов’язані вказувати дані навчальних закладів у заяві на отримання допомоги за програмою. Міністерство освіти Польщі може зробити запит на цю інформацію в будь-який час через інформаційну систему освіти SIO. Якщо виявиться, що маленький українець не ходить до польської школи чи дитсадка, то біженці втратять виплати.

У Міністерстві освіти вважають, що такі заходи стимулюватимуть українських батьків віддавати дітей до навчальних закладів в країні перебування.

Українським біженцям не варто чекати перевірок до кінця 2024 року, але вони можуть початися наступного року. Варто зазначити, що в першому кварталі 2025 року в країні буде запущена спеціальна програма перевірок.

Також читайте:

Пенсійний фонд збільшив виплату пенсій за останній місяць.

Київстар, Vodafone та lifecell готують удар по гаманцях.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.