Масштабне скасування відстрочки: 6 причин чому це станеться

Відповідно до закону громадяни, які працюють на критично важливих підприємствах мають бронь від мобілізації. Але є ряд причин коли вони можуть втратити бронь і бути мобілізовані в ЗСУ. В даному матеріалі ми розглянемо кожну із причин.

Повномасштабна війна триває, тому у Верховній Раді знову продовжили дію воєнного стану, що означає продовження мобілізації населення України.

Згідно з постановою Кабміну, отримати бронь від мобілізації можуть працівники, які працюють на підприємства оборонно-промислового комплексу та критично важливі для функціювання країни.

Однак відстрочка є тимчасовою і її можна позбутися після закінчення терміну дії, якщо вона не буде продовжена. Крім того, причина, по якій військовозобов’язаний громадянин може позбутися броні, полягає в тому, що підприємство, на якому він працює, може втратити статус “критично важливого для економіки країни”.

У деяких випадках бронювання надається для виконання окремих державних замовлень. У цьому випадку відстрочка від мобілізації діє лише до виконання відповідних робіт. Якщо держава раптово скасовує замовлення на виробництво або обслуговування, це також може призвести до того, що компанії втратять бронь для своїх працівників.

Ну і ще один очевидний варіант втратити відстрочки від служби в армії – звільнення із критично важливого для країни підприємства.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.