Працюють під тиском: у ТЦК назвали причину примусової мобілізації українців

Працівники ТЦК постійно працюють під тиском та в стресі, адже багато чоловіків думають, що вони краще знають закон, сперечаються і не їдуть на співпрацю.

Про це розповів начальника районного Дарницького військкомату в Києві Володимир Новосядлий.

Перед початком роботи, я завжди проводжу інструктаж із підлеглими щодо того, як потрібно спілкуватися з призовниками, що робити в тій чи іншій ситуації. Проте, фактично кожен день трапляються складні випадки, коли військовозобов’язані не виконують накази працівників ТЦК, відмовляються показувати документи, не хочуть чекати працівників поліції тощо – розповів Володимир Новосядлий.

Також він додав, що деяких українських військовозобов’язаних чоловіків примусово доправляють до ТЦК та СП, адже вони ігнорують вимоги, які прописані в мобілізаційному законодавстві.

Чоловіки, які не стоять на військовому обліку, не виконують законні вимоги працівників ТЦК показати документи, тим самим вони порушують мобілізаційне законодавство, яке сьогодні діє в Україні. Таких людей, поліція має повне право затримати на три години і доставити в ТЦК та СП для оновлення даних — заявив Володимир Новосядлий.

Окремо начальник столичного Дарницького військкомату додав, що він із підлеглими час від часу проводить спеціальні інструктажі, де пояснює, як правильно вести діалог із громадянами на вулиці. Все повинно завжди залишатися в рамках закону.

Водночас це не завжди допомагає уникати провокативних ситуацій, оскільки деякі військовозобов’язані, каже голова районного ТЦК, спілкуються з його колегами на підвищених тонах.

Зовсім забуваючи, що ці люди вчора були на передовій, отримали контузії і важкі поранення, після чого не змогли продовжувати військову службу і були переведені до роботи в ТЦК та СП. А сьогодні вони мусять працювати під таким психологічним і емоційним тиском, тому що хтось вирішив, що вони чинять незаконно. При цьому — самі ігнорують законодавство, — підсумував Володимир

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.