Нові штрафи від ТЦК: чи можуть покарати за минулі порушення правил військового обліку

Якщо, під час оновлення даних, буде виявлено порушення правил військового обліку у минулі роки, ТЦК не буде за це притягувати до адміністративної відповідальності та накладати штрафи, як це передбачено законом.

Відоме видання “Судово-юридична газета” аналізуючи різні випадки, виявили, що деякі військовозобов’язані, свого часу не стали на облік або ж у їх особовій справі не було даних про одруження, народження дітей, початок навчання чи зміну місця роботи. До того ж деяких громадян намагалися оштрафувати, опираючись на закон No3696-IX, яким були не лише підвищені штрафи, але й змінено статтю 38 КУпАП про строки накладення штрафів від часу вчинення адмінправопорушення.

Згідно із судовою практикою, ТЦК не має права застосовувати ухвалений цього року закон “заднім числом” та штрафувати за порушення попередніх років.

Таким чином, суд скасував штраф 25,5 тисячі грн, який ТЦК наклав на чоловіка за те, що той не повідомив про дружину, дітей та зміну місця роботи.

Також суд повідомив що, відповідно до нового законодавства, військовозобов’язаного не будуть штрафувати за неповідомлення даних, які й так є у держави.

«Законом передбачено, що адміністративне стягнення може бути накладено протягом 2 місяців з дня вчинення злочину, а при триваючому порушені – не пізніше 2 місяців з дня виявлення», – йдеться в Судово-юридичній газеті.

Також читайте:

В ухилянтів за кордоном конфісковуватимуть українське майно: роз’яснення юриста

Переселенці ВПО у двох областях можуть отримати по 2600 доларів: як отримати

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.