Київстар, Vodafone та lifecell готують удар по гаманцях

Через постійне відключення електроенергії мобільний зв’язок у деяких районних пунктах може зникати на декілька годин. Тому в Національному центрі оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ), вимагають від операторів забезпечити доступність мобільного зв’язку без електрики протягом 10 годин на більшості базових станцій до кінця 2024 року. Виконання цих вимог вимагає значних інвестицій у закупівлю резервних джерел живлення.

Таким чином, експерти прогнозують, що тарифи на мобільний зв’язок повинні суттєво зрости у 2025 році через нові вимоги до операторів щодо забезпечення автономної роботи базових станцій.

В Lifecell повідомили, що встановлення додаткових десятки тисяч резервних джерел живлення в такі короткі терміни потребують значних ресурсів. Тому в компанії будуть шукати баланс між забезпеченням зв’язку і доступністю тарифів.

“Зростання цін на тарифи не минуче, але воно буде поступове”, – зазначили в Lifecell

На підвищення тарифів вплине не лише інвестиції в енергетичне обладнання, а й інфляція та підвищення податків. Зокрема, з 1 вересня в Україні підвищать акцизи на паливо, яке потрібно у великих обсягах для генераторів, що підтримують роботу базових станцій.

Голова ради асоціації “Телекомунікаційна палата України” Тетяна Попова прогнозує, що через великі зусилля, щоб забезпечити якісним зв’язком українців та через відсутність державної підтримки мобільних операторів, абонентам слід готуватися до поступового зростання тарифів протягом 2025 року – “умовно, послуги подорожчають на 50% з 1 січня до 1 грудня

Також читайте:

Найдоступніші мобільні тарифи Київстар, Vodafone і lifecell у 2024 році.

Від АЗС до супермаркету: кому тепер можна поскаржитися через додаток monobank.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.