Коли військовозобов’язаного чоловіка можуть оголосити в розшук

Згідно новим мобілізаційним законодавством, чоловіки, які не оновили дані в ТЦК до 16 липня, порушили правила військового обліку, тому їх можуть оголосити в розшук.

Деталі нового закону розповіла заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Вона повідомила, якщо чоловік не оновить дані або проігнорує повістку, яка буде надіслана поштою та не з’явиться до ТЦК та СП, його буде передано в розшук.

Із за того, що мільйони українців ігнорують конституційний обов’язок і не хочуть вставати на військовий облік, влада придумала механізм, де сховатися уже не так просто буде. За новими правилами, повістка тепер вважається врученою, навіть якщо чоловік знаходиться за кордоном і не підписував її особисто. Адже, якщо військовозобов’язаний не оновив дані, не вказав нову адресу за якою проживає, то це пряме ухилення від військового обліку, яке повинно каратися законом” – зазначила Черногоренко.

Також вона додала, що особи, які порушують правила військового обліку, будуть передані в розшук та покарані штрафом у 17 – 25,5 тисяч.

Це чинне законодавство, яке ми повинні виконувати, забезпечуючи прозорість його реалізації“, – наголосила вона.

Для того, щоб дізнатися, чи знаходиться військовозобов’язаний у розшуку, можна скористатися мобільним застосунком Резерв+. Цей застосунок надає інформацію про статус громадянина та його обов’язки перед військовою службою.

Також читайте:

Нові штрафи від ТЦК: чи можуть покарати за минулі порушення правил військового обліку.

В ухилянтів за кордоном конфісковуватимуть українське майно: роз’яснення юриста

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.