Українці з номером Київстар, Vodafone і lifecell можуть видихнути: ухвалено нове рішення

З початку війни багато українців виїхали до країн Європи. Різні країни по-різному підтримують біженців, надаючи соціальну допомогу, безкоштовне житло та допомагаючи в інтеграції в суспільство.

Окрім такої точкової допомоги від різних країн, є й деякі загальні кроки від ЄС загалом. Наприклад, безкоштовний роумінг для українців. Він дозволить телефонувати в Україну безкоштовно або на тих самих умовах, які мали люди перебуваючи на батьківщині.

Це вже буде сьома пролонгація

Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вона зазначила, що це одна з найменших речей, які ЄС може зробити для громадян України, які шукають притулку в країнах ЄС. Телефоні дзвінки для українців повинні бути доступними, щоб вони могли підтримувати зв’язок із рідними, які залишаються вдома.

Наразі роумінг ЄС для українців продовжили на 12 місяців.

Наступні кроки

Водночас Україна працює над повною адаптацією свого законодавства до законодавства ЄС з метою повної інтеграції в зону роумінгу ЄС. Первинний закон був підписаний президентом Зеленським, і він був опублікований 19 червня 2024 року, тоді як вторинні закони ще мають бути ухвалені. Після того, як Україна повідомить про повне узгодження, яке очікується в найближчі місяці, Єврокомісія оцінить відповідність національного законодавства. За умови позитивної оцінки, схваленої державами-членами, а також остаточного рішення комітету асоціації Україна-ЄС, Україна стане частиною зони роумінгу ЄС, що забезпечить більш стабільне та довгострокове рішення роумінгу.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.