Нові правила вручення повісток: кого з чоловіків першочергово викличуть до ТЦК

В Україні набув чинності новий мобілізаційний закон, а також завершився термін на оновлення військово-облікових даних. Сьогодні ми розповімо про те, кого з чоловіків першочергово викличуть до ТЦК та про зміну правил вручення повісток.

Подробиці надала адвокатка Марина Бекало. За її словами, повістки будуть видавати навіть тим військовозобов’язаним чоловікам, які ніде не прописані. Це відбуватиметься у громадських місцях, на блокпостах, за місцем навчання або офіційного працевлаштування, а також у пунктах пропуску через державний кордон.

Громадяни, які оновили дані, будуть викликати до ТЦК за вказаним місцем проживання. У повістці буде зазначено виклик для проходження ВЛК.

Військовозобов’язані, які не оновлять свої дані, отримають повістки за задекларованим місцем проживання та будуть оштрафовані на 17 тис. грн. Але відвідати ТЦК передбачено як для тих, хто пройшов процедуру оновлення облікових даних, так і для тих, хто цього не зробив.

“До ТЦК та СП будуть викликатися обидві категорії громадян. Ті хто оновив та не оновив персональні дані. Звичайно ж, що точної інформації, хто в першу чергу буде більш «привабливим» для армії немає в відкритому доступі. Ці дані – закриті”, – сказала Марина Бекало.

Нагадуємо, що в Генштабі заявили, щоб доукомплектувати армію потрібно мобілізувати 120 тисяч осіб до кінця року. А також додатково що місяця потрібно мобілізувати близько 10 тисяч осіб, щоб замінити військових, які звільняються зі служби за станом здоров’я, віком та сімейними обставинами тощо.

Також читайте:

Суспільство повинно відмовитися від цілої низки свобод заради виживання – Залужний.

Повістки поштою: в ТЦК пояснили важливі деталі

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.