Ухилянтам заборонять перереєстровувати автомобілі

Головний сервісний центр МВС повідомив, що чоловікам, на яких буде висіти штраф від ТЦК буде заборонено перереєстрація транспортних засобів.

Також зазначається, що команда “Дії” та сервісних центрів МВС вдосконалюють послуги для водіїв. Таки чином, відтепер у додатку “Дія” можна дізнатися причину відмови у перереєстрації авто. Відповідне оновлення в додатку уже доступне.

Тепер “Дія” буде повідомляти чоловікам про причини відмови у перереєстрації автомобіля через державний додаток. Якщо раніше для з’ясування причини потрібно було звертатися в Сервісний центр МВС, то тепер робити додаткові дії не потрібно. А щоб уникнути перекупів, продати через Дію можна тільки одне авто. Всі послуги роблять для кращого комфорту для українців, – зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

На сайті Головного сервісного центру МВС опублікували основні причини відмови в перереєстрації авто:

  • Транспортний засіб знаходиться в розшуку Інтерполу;
  • Транспортний засіб або номерний знак розшукує поліція;
  • Одна зі сторін перебуває в розшуку в поліції;
  • Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу або паспорт відображається у базі даних поліції як втрачене;
  • Існуючі обтяження в реєстрі Мін’юсту щодо заборони на відчуження;
  • Транспортний засіб є речовим доказом у кримінальному провадженні.
  • Наявність штрафу від ТЦК та СП.

Нагадуємо, якщо не сплатити штраф від ТЦК та СП протягом 15 днів, то його передають на примусове стягнення до виконавчої служби. Після чого сума штрафу подвоюється і уже становитиме не 17 000, а 34 000 гривень, також слід врахувати сплату виконавчого збору та судових витрат, а це ще приблизно 3 000 гривень.

Якщо у боржника немає відповідної суми на банківських рахунках, щоб погасити штраф, то арешт через суд іде спочатку на рухоме майно (автомобіль, мотоцикл, велосипед тощо). У разі накопичення штрафу більше 160 тисяч гривень, арешт уже накладається на квартиру/будинок боржника з подальшою його конфіскацією та реалізацією на державному аукціоні.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.