Чоловіка, який має бронь від мобілізації, суворо покарали: в чому причина

У Донецькій області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який відмовився від мобілізації. На суді чоловік визнав частково свою вину і не згідний з вироком.

Подробиці

За даними суду, 22 серпня 2023 року чоловік прийшов в ТЦК де відразу отримав направлення на ВЛК. Лікарська комісія визнала придатним чоловіка, після чого йому працівники ТЦК намагалися вручити бойову повістку, але чоловік категорично відмовився її отримувати, тому на нього склали протокол за ухилення від мобілізації.

На суді чоловік провину визнав частково. Він пояснив, що сам прийшов до ТЦК, бо потрібно було заповнити обхідний лист під час працевлаштування на роботу. Йому відразу було вручено направлення на ВЛК. Комісія визнала його повністю придатним, хоча він з цим не згідний, оскільки хворіє на гепатит С. Чоловік зазначив, що він казав працівникам, що на роботі йому дадуть бронь від мобілізації, хоча не момент вручення бойової повістки у нього її не було.

Також чоловік додав, що зараз працює в підземній шахті і має бронь, копію цих документів надав суду. Обвинувачений попросив суд не карати його сувору, враховуючи, що в нього проблеми зі здоров’ям, що він працює в тяжких умовах, а також те, що в нього є бронь від мобілізації.

У суді лікар заявив, що підсудний був визнаний придатним до служби, адже гепатити С згідно із чинною інструкцією МОУ(ст.4-в) не є підставою для відстрочки від мобілізації.

Суд також встановив, що у чоловіка до серпня 2024 року дійсно є бронь від мобілізації, але на момент вручення повістки її не було.

Таким чином, чоловіка було визнано винним за статтею 336 ККУ (Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період) і засудили до 3 років позбавлення волі.

Також читайте:

Колишній головнокомандувач Валерій Залужний заявив, що через небезпеку нових війн громадяни повинні “відмовитися від ряду свобод заради виживання”.

У “Резерв+“ з’явилася спеціальна позначка для чоловіків.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.