Загальна мобілізація: яке буде покарання, якщо відмовитись від повістки

Відмова від повістки не звільняє від адміністративної відповідальності військовозобов’язаного чоловіка.

Про це повідомив речник Полтавського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Істомін.

Як пояснює військовий, що повістка – це офіційний виклик військовозобов’язаних до ТЦК та СП для постановки на військовий облік.

Отримавши повістку, чоловік повинен явитися в зазначений час до ТЦК та СП та отримати направлення на ВЛК для визначення придатності до військової служби. Якщо особа була визнана придатною до військової служби під час мобілізації, то їй можуть вручити так звану “бойову повістку”, все залежить від необхідності комплектації ЗСУ, – сказав Істомін.

У разі, якщо військовозобов’язаний відмовляється брати повістку, то тоді складається акт відмови, який потрапляє у ТЦК. Це можна вважати підставою, через яку буде винесено постанову про правопорушення. Крім того, поліцейський, що входить до складу групи оповіщення, може зробити адміністративне затримання і доставлення в ТЦК для актуалізації військово-облікових даних та накладання адміністративного покарання, якщо особа відмовляє називати своє ПІБ або не хоче брати повістку.

Нагадуємо, що 17 травня президент Володимир Зеленський підписав законопроект №10379, який передбачається збільшення штрафу від 17 000 до 25 500 гривень за ухилення від військового обліку. Сюди входить відмова від повістки, не своєчасне оновлення даних, невчасна зміна приписного на військовий квиток тощо.

Також читайте:

Після 16 липня працівники ТЦК мають право надсилати повістки поштою.

Чи можуть накласти арешт на квартиру батьків, якщо військовозобов’язаний в ній вписаний.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.