Як ТЦК перевірятимуть чоловіків на вулицях за новим порядком

Оштрафовані можуть бути лише ті громадяни, які ухиляються від військового обліку, і про яких відсутня жодна інформація в інших реєстрах. Мета перевірки документів на вулиці – виявлення порушників.

Заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко заявила, що робота представників ТЦК та СП виявляти порушників військового обліку на вулиці, блокпості, чи будь-якому іншому місці. За допомогою технічних засобів вони перевіряють, чи є інформація про особу в реєстрі «Оберіг». А також можуть зчитати QR-код, та отримати всю необхідну інформацію про особу.

У разі виявлення порушника, представники ТЦК мають право звернутися до поліції для адміністративного затримання особи, дані якої, так і не були оновлені упродовж 60 днів (оскільки це один з обов’язків військовозобов’язаного чоловіка).

Щодо військово-облікових документів старого зразка, в паперовій формі, вони будуть дійсними й надалі. Для українців необхідна наявність наступних військово-облікових документів, а саме:

  • Тимчасове посвідчення військовозобов’язаного нового зразка з 2017 року;
  • Тимчасове посвідчення військовозобов’язаного кількох зразків до 2017 року;
  • Приписне свідоцтво для призовників, які стали на військовий облік та не є військовозобов’язаними;
  • Військовий квиток чи посвідчення офіцера.

Також вважається військово-обліковим документом, створеним онлайн на базі даних «Оберіг» – тепер за допомогою додатку «Резерв+» для призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Також читайте:

Що потрібно робити, якщо працівники ТЦК примушують пройти до військкомату або до відділку поліції.

Коли почнуть приходити штрафи від ТЦК та як покарають за їх несплату

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.