Як ТЦК можуть дізнатися, чи оновили ви свої дані чи ні

Відповідно до закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку, всі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні були оновити дані для ТЦК та СП до 16 липня 2024 року.

Ті, хто проігнорував дану вимогу – порушили правила військового обліку та змушені будуть сплатити штраф, який на сьогодні становить 17 – 25,5 тисяч гривень.

Адвокат Віктор Мазур на своїй сторінці в соцмережі повідомив, як працівники ТЦК та СП перевіряють, чи військовозобовʼязані оновили дані вчасно.

Працівник ТЦК може знайти у реєстрі «Оберіг» наступну інформацію про військовозобов’язаного:

  •  Облікові дані оновлені;
  •  Не оновив дані свого профілю;
  •  Оновив облікові дані не вчасно.

Отже, при оформленні електронного військово-облікового документа, з’являється мітка часу, коли саме було здійснено оновлення.

“Якщо ви оновили дані до 16 липня 2024 року, то вважається, що норма закону виконана. Тепер на вашу адресу реєстрації, яку ви вказали під час оновлення даних, в будь-який час може прийти повістка з проханням зʼявитись до ТЦК”, – підкреслив адвокат.

Також, нагадуємо що з 18 червня у «Резерв+» став доступним електронний військово-обліковий документ (ВОД) з QR-кодом. Він має таку ж юридичну силу, як і паперовий документ.

Тому адвокат рекомендує роздрукувати електронний ВОД і носити його з собою. Це допоможе уникнути ситуації, коли ваш телефон розрядився або завис і особа не може показати QR-код представникам ТЦК в смартфоні. Зрештою, тепер військовозобов’язаний повинен постійно мати при собі військовий документ та пред’являти його на вимогу уповноваженої посадової особи.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.