Як можуть покарати українців за кордоном, які не оновили дані

За новим мобілізаційним законодавством, всі чоловіки, які проживають за кордоном, повинні оновити дані для ТЦК та СП. Це можна зробити за допомогою українських дипломатичних установ та застосунку “Резерв+”.

Адвокат Сергій Савинський пояснив, яке покарання чекає на українців за кордоном, які не оновлять дані, і чи будуть штрафні санкції для 17-річних хлопців, якщо вони не стануть на військовий облік.

Відповідно до законодавства, українці, які перебувають на військовому обліку, під час перебування за кордоном повинні вказати адресу проживання, контактний телефон, електронну адресу та інші особисті дані.

Варто зазначити, що це можна зробити, надіславши повідомлення на офіційну електронну адресу чи офіційний номер телефону, який можна знайти на сайті ТЦК та СП, або через застосунок “Резерв+”

«Крім того, громадяни України, які були зняті з військового обліку у зв’язку з вибуттям за межі України на строк більше 3 місяців, зобов’язані протягом 30 днів з 18 травня стати на військовий облік. Якщо чоловік проігнорує дану вимогу оновити свої дані, то йому загрожує адміністративний штраф у розмірі 17 -25,5 тисяч гривень», – зауважив адвокат.

Також юнаки, яким виповнилося 17 років повинні стати на військовий облік, навіть якщо вони перебувають за кордоном. За порушення даної норми особу можна також притягти до відповідальності за ст. 210 КУпАП.

“Якщо громадяни не оскаржать постанову про притягнення до адміністративної відповідальності та не сплатять штраф, то щодо них буде відкрите виконавче провадження, внаслідок якого буде стягнуто відповідну суму в розмірі накладеного штрафу шляхом їхніх банківських рахунків, рухомого та нерухомого майна”, – роз’яснив Савинський.

Адвокат повідомив, що українці можуть подати дані за офіційною електронною адресою чи телефоном ТЦК та СП, або подати заяву на військовий облік через українські дипломатичні установи за кордоном.

“Під час подання заяви про взяття на облік потрібно подати відповідні відомості (ІПН, адреса місця проживання, адреса електронної пошти та контактний номер телефону) а також копію першої сторінки паспорта громадянина України для виїзду за кордон», – прокоментував фахівець.

Адвокат додав, що закордонна українська дипломатична установа, протягом семи днів надішле заяву з зазначеними документами до відповідних ТЦК та СП на їхню офіційну електронну адресу.

Також читайте:

Як ТЦК перевірятимуть чоловіків на вулицях за новим порядком

Ухилянтів не тільки позбавлятимуть водійських прав, а й забиратимуть автівки

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.