Суспільство повинно відмовитися від цілої низки свобод заради виживання – Залужний

Екс-головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вперше виступив на публіці після призначення послом у Великій Британії.

Виступ відбувся в Британському оборонному інституті RUSI (Royal United Services Institute). Текст свого виступу Валерій Залужний опублікував у своєму Telegram-каналі.

Колишній головнокомандувач заявив, що через небезпеку нових війн громадяни повинні “відмовитися від ряду свобод заради виживання”.

«Суспільство повинно погодитися тимчасово відмовитися від ряду свобод заради виживання. Сучасні війни, на жаль, тотальні, вони потребують зусиль не лише армії, а й суспільства в цілому. Тому політики можуть і повинні мобілізувати суспільство», – сказав Залужний.

Він також запропонував західним країнам використовувати Україну як полігон для випробування нової зброї та військових технологій.

«Сьогодні, як ніколи, Україна шукає способи вижити та створювати технології». Але зі зрозумілих причин ми не можемо їх збільшити. З іншого боку, наші партнери мають ресурси, але не мають практичного поля для їх перевірки. Тільки разом ми можемо ефективно використовувати ресурси, тому що час не на нашому боці», – сказав екс-головнокомандувач.

Загалом головна думка промови Валерія Залужного полягала в тому, що всі повинні готуватися до майбутніх війн, до тих технологій, які зараз розвиваються і до прийняття непопулярних рішень, в тому числі обмеження свобод громадян заради виживання нації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.