Повістки поштою: в ТЦК пояснили важливі деталі

Після 16 липня працівники ТЦК мають право надсилати повістки поштою. Це буде рекомендоване поштове відправлення з описом вкладення та повідомленням про вручення.

Про це повідомив речник Полтавського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Істомін.

За словами військового, що в постанові №560 чітко сказано, коли повістка поштою вважається належно врученою.

Тепер повістка поштою вважається врученою навіть тоді, якщо чоловік знаходиться за кордоном і не отримав її особисто. Для цього представнику пошти потрібно буде поставити мітку про неможливість вручення рекомендованого листа і вернути його назад в ТЦК та СП– розповів Роман Істомін.

Також він додав, що після вручення чи невручення повістки поштою у чоловіка є 14 днів, щоб з’явитися у військкомат та отримати направлення на ВЛК. Якщо проігнорувати дану вимогу, то громадянина буде оштрафовано на суму 17 -25,5 тисяч гривень за порушення правил військового обліку.

Сьогодні нардепи зробили все можливе, щоб осіб, які будуть уникати військового обліку покарали. Тепер військовозобов’язаним загрожують збільшені штрафи, розшук, а також позбавлення права керувати автомобілем через суд – зазначив Роман Істомін.

Нагадуємо, якщо не сплатити штраф за порушення правил військового обліку протягом 15 днів, то його передають на примусове стягнення до виконавчої служби, після чого сума штрафу подвоюється і уже становитиме не 17 000, а 34 000 гривень. Також слід врахувати сплату виконавчого збору та судових витрат, а це ще приблизно 3 000 гривень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.