Чи можуть накласти арешт на квартиру батьків, якщо військовозобов’язаний в ній вписаний

Як відомо, за перевищення штрафу від ТЦК на суму 160 тисяч гривень, виконавча служба може арештувати майно ухилянта і продати його на аукціоні для погашення боргу. Проте чи стосується це, наприклад, нерухомості, якщо вона оформлена на родичів.

Про це розповів адвокат Руслан Ткаченко.

Як повідомив адвокат, до нього звернувся клієнт з питання – “чи можуть накласти арешт на квартиру батька, якщо він вписаний в приватизацію з часткою 17 кв.м?”. Житло є єдиним. Проживає троє людей – батько, мати і військовозобов’язаний син.

Клієнт також повідомив, що рахунків в нього немає і ставати на військовий облік він не планує.

Він поцікавився, чи буде кращим рішенням зробити дарування його частки житла на маму?

Відповідь адвоката

Руслан Ткаченко відразу підкреслив, що арешт на єдине майно боржника накладається лише у разі відсутності в нього іншого майна, і якщо сума стягнення вища ніж 160 тисяч гривень.

Зокрема одним із заходів примусового виконання рішень згідно зі статтею 10 Закону України “Про виконавче провадження” є звернення стягнення на майно боржника, у тому числі якщо воно перебуває в інших осіб або належать боржникові від інших осіб, або боржник володіє ним спільно з іншими особами.

Простими словами, якщо квартира належить одному з батьків, але син прописаний в приватизацію з часткою, то на цю частку можуть накласти арешт.

В законі є лазівка, яка дасть змогу уникнути арешту частки майна. Для цього військовозобов’язаний чоловік може оформивши дарчу своєї частки майна на одного з батьків.” – зазначив адвокат

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.