У Верховній Раді заговорили про масштабну корупція у “тіньовій” мобілізації

Народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха заявив, що українці дають 2 мільярди хабарів щорічно, щоб відкупитися від мобілізації.

З посиленням мобілізації все більше чоловіків шукають спосіб відкупитися від армії, тому економічне бронювання це один із виходів, щоб гроші не йшли в тінь, а працювали на економіку України – зазначив нардеп

Наталуха уточнив в етері Єдиного телемарафону, що за різними оцінками, які він вважає адекватними, нижній поріг ринку таких хабарів коливається на позначці 700 мільйонів доларів. По максимуму це 2 мільярди доларів на рік.

Нардеп зазначив, що це один з аргументів прийняти закон про економічне бронювання. Тому що наслідком такого рішення буде те, що держбюджет отримує мільйони доларів, замість підкуп чиновників та представників ТЦК.

Нагадуємо, що у Верховній Раді зараз знаходяться три законопроєкти щодо економічного бронювання.

Законопроектом №11331 передбачається бронювання працівників за умови сплати підвищеного військового збору у 20,4 тис. грн на місяць. За словами Наталухи, даний вид бронювання допоможе підприємствам зберегти ключових працівників незалежно від їх зарплати.

Також Наталуха зареєстрував два альтернативних законопроєкти – №11331-1 і №11331-2, які передбачають: модель із бронюванням за рівнем зарплати у понад 36,3 тис. грн, а також змішану модель — 36,3 тис. грн. зарплати для найманого працівника, 20,4 тис. грн військового збору для ФОПів.

За словами Наталухи, на розгляд парламенту винесуть лише один законопроєкт. Який саме – профільний комітет визначить за кілька тижнів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.