Ці моделі старих телефонів можна продати за чималі гроші: список

Коли справа доходить до мобільних телефонів, деякі старі моделі виявляються вартими величезних грошей — продавши їх в інтернеті можна чимало заробити.

Компанія Protect Your Bubble, що працює на британському ринку, опублікувала список старих телефонів, які зараз в ціні.

Першим до списку увійшов апарат DynaTAC 8000X виробництва Motorola.

Motorola DynaTAC 8000X — це історичний і культовий мобільний телефон, який був випущений у 1983 році. Він відомий як перший у світі комерційно доступний портативний мобільний телефон для громадськості.

Це був великий важкий пристрій вагою близько 1 кг і заввишки близько 31 сантиметр. Він мав довгу антену та велику цифрову клавіатуру. Батарею телефону тримала близько однієї години, а зарядка тривала приблизно 10 годин.

Сьогодні, колекціонери готові за нього віддати до 2000 доларів. Коли його вперше випустили, він коштував близько 3995 доларів США. З поправкою на інфляцію сьогодні це була б значна сума.

Другим у ТОПі є апарат від компанії HTC, на продажу якого можна заробити близько 600 доларів.

Прем’єра цього Windows-смартфона відбулася у 2009 році. Він з’явився на комерційному ринку через рік після прем’єри iPhone 3G другої генерації.

Компанія-виробник позиціонувала апарат як «персонального цифрового помічника». На момент виходу його вартість становила 145 доларів.

Замикає ТОП-3 найдорожчих ретро-смартфонів модель iPhone 2G (також відомий як 599px-IPhone_2g). Виручити за нього можна майже 500 доларів. Якщо з телефоном збереглася оригінальна упаковка, то уже даний смартфон можна продати в рази дорожче.

Наступна в топі іде модель Motorola RAZR2, за неї можна попросити 341 долар. Телефон-помада Nokia 7280 колекціонери оцінюють у 200 доларів. Середня вартість Motorola Microtac 9800X в інтернеті становить 264 долари.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.