Не тільки ухилянтам загрожує арешт майна, а також їхнім дружинам

За законодавством України, якщо сума штрафу перевищує 160 тисяч гривень, то виконавча служба може арештувати майно боржника і продати його на аукціоні для погашення штрафу. Але під прицілом виконавчої служби не тільки майно боржника, а і майно, яке оформлене на дружину.

Про це заявив голова адвокатського об’єднання “Кравець і партнери” Ростислав Кравець.

Від 17 липня працівники ТЦК мають право штрафувати чоловіків, які не оновили дані в ТЦК. За це передбачений  штраф у 17 тисяч гривень, якщо його не сплатити протягом 15 днів, то штраф передається до виконавчої служби і автоматично подвоюється та уже становитиме 34 тисячі гривень.

Також не слід забувати про повістки поштою, які будуть приходити раз в 2-3 місяці. Така повістка в сьогоднішньому законодавстві вважається врученою, навіть якщо чоловік живе за кордоном, для цього представнику пошти потрібно поставити позначку про неможливість її вручення і передати назад в ТЦК. Якщо чоловік протягом 14 днів не явиться в ТЦК, після того, як йому вручили або не вручили повістку, тоді представники військкомату знову накладають штраф, але уже на суму 25 500 гривень. Якщо не сплатити цей штраф протягом 15 днів, то він знову передається до виконавчої служби і подвоюється та уже становитиме 50 тисяч гривень.

Ростислав Кравець попередив, що сума в 160 тисяч гривень може бистро набігти штрафами від ТЦК.

За законом, майно, нажите в шлюбі, належить у рівних частинах обом з подружжя. Тобто, якщо сума штрафу понад 160 тисяч гривень, то виконавча служба може претендувати на 50% вартості квартири боржника, навіть якщо та буде оформлена на дружину. Якщо сума штрафів менша, хоч від 1 гривні, за таким самим принципом можуть накласти стягнення на будь-яке інше майно подружньої пари, наприклад, автомобіль”, – заявляє Кравець.

Також він додав, що виконавчій службі доведеться додатково звертатися до суду, потім продавати майно і компенсувати дружині боржника її частину вартості майна.

Крім того, в законі є лазівка, яка дасть змогу уникнути арешту спільно нажитого майна.

Кравець каже, щоб уникнути стягнення на житло за штрафи, чоловік може передати квартиру у власність дружині, оформивши дарчу. Або ж продати нерухомість дружині.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.