Нададуть достатньо часу: що станеться з людьми, які вчасно не оновили дані

Українці, які знаходяться в процесі оновлення даних, мають достатню кількість часу, щоб завершити цей процес. Усвідомлюючи черги й взагалі складну політичну ситуацію, а також складну економічну ситуацію в нашій країні, українця дадуть можливість оновити дані після 16 липня без штрафних санкцій. Про це розповів в ефірі телемарафону військовий юрист LCF Law Group лейтенант запасу Володимир Романчук.

Словом, до адміністративної відповідальності будуть притягнуті люди, які “повністю відсторонилися від свого військового обов’язку й принципово не оновлювали дані”.

“Тобто, військовозобов’язані, які не ставали в електронну чергу, не реєструвалися в Резерв+, не відправили заяви до ТЦК. Тобто ті, хто нічого не зробив. Стосовно тих, хто в процесі оновлення даних, я думаю, їм нададуть ще деякий час для завершення цього процесу”, – повідомляє Романчук.

Він пояснив, що якщо людина не встигла оновити дані, то можна зробити припущення, що вона могла не встигнути оновити й фактичну адресу проживання.

“Тому повістка, надіслана поштою прийде за старою адресою, за якою вона вже не проживає. Відповідно людина не отримає інформацію про повістку й може бути оголошена в розшук, навіть не усвідомлюючи цього та паралельно знаходячись в черзі в Подільському РТЦК міста Києва”, – зауважив юрист.

Він також нагадав про заяву Міністерства оборони, в якій зазначалося, що можуть виникати ситуації, коли дані людини просто не встигають оцифруватися, “це може бути в результаті програмного збою, або в результаті якоїсь ворожої атаки в кіберпросторі на додаток”.

“Тобто, з точки зору пропуску цього терміну, вам потрібно розділити людей на тих, хто активно спілкується з TЦК, щоб оновити свої дані, й ті хто повністю абстрагувався від цього обов’язку. Перш за все, варто зазначити, що якщо ви почали оновлювати дані, ви маєте продовжити їх оновлювати, а якщо ви не почали оновлювати дані, починайте їх оновлювати”, – підсумував експерт.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.