Дія повідомлятиме про штрафи від ТЦК: що відомо

Як відомо з 18 травня 2024 року, набув чинності закон про мобілізацію, який зобов’язує всіх військовозобов’язаних, призовників та резервістів віком від 18 до 60 років оновити свої дані до 16 липня 2024 року. Це можна було зробити відвідавши ТЦК та СП або через додаток “Резерв+”. За невиконання цієї вимоги можлива адміністративна відповідальність у вигляді штрафу, про який можна в тому числі дізнатися через додаток “Дія”.

Докладніше про це розповів представник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

“Ми не говоримо, про те, що кожен автоматично буде оштрафований. Провадження можна порушити протягом трьох місяців з моменту виявлення та до одного року з дня вчинення адміністративного порушення. Є певний порядок накладання штрафу. Це одразу так не робиться, тобто, хто на сьогодні не оновився – всім виписується автоматично штраф. Мають бути протоколи, і має бути ухвала. Тому, люди дізнаватимуться про ці штрафи так, як дізнаються про штрафи за перевищення швидкості, у додатку “Дія”», – пояснив Лазуткін.

Уникнути штрафів можна, якщо оновити дані військового обліку до початку адміністративного провадження. Це можна зробити особисто в ТЦК та СП, або через додаток «Резерв+».

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.