Коли почнуть приходити штрафи від ТЦК та як покарають за їх несплату

Чоловіки, які ухиляються від мобілізації, уже в скорім часі почнуть отримувати повістки поштою і штрафи.

Працівники ТЦК матимуть право виписувати постанови про адміністративне стягнення за порушення правил військового обліку. Штрафи можуть виписувати у будь-який час доби, адже робота ТЦК відбувається безперервно.

Штрафи ТЦК повинні бути сплачені протягом 15 днів з дня отримання постанови про адміністративне правопорушення. Якщо військовозобов’язаний вирішить оскаржити штраф у суді, а суд відхилить його апеляцію, то на оплату штрафу дається 15 днів з моменту винесення рішення суду.

У разі не сплати штрафу після зазначеного терміну, справа буде передана до виконавчої служби за місцем реєстрації. Виконавча служба має право стягнути кошти з банківських рахунків ухилянта. Якщо на рахунку немає грошей, виконавча служба через суд може арештувати майно боржника для подальшої його реалізації та погашення боргу.

Важливо пам’ятати, якщо штраф не сплатити вчасно і його передадуть на стягнення до виконавчої служби, то він подвоюється. Як відомо, перший штраф за порушення правил військового обліку становить 17 тисяч гривень, не сплативши його протягом 15 днів він подвоюється і становитиме 34 тисячі гривень.

Українці, які не погоджуються з адміністративним рішенням про штраф, можуть оскаржити його в суді. Для цього законом передбачено 10 днів. На момент розгляду справи працівники ТЦК не мають права повторно штрафувати військовозобов’язаного.

З 17 липня автоматичних штрафів не буде, як про це говорили багато українських ЗМІ. Штрафи можуть бути виписані впродовж трьох місяців після того, як працівник ТЦК виявить порушення, або до одного року з моменту, коли громадянин вчинив адміністративне порушення.

Також важливо знати, що повістки, надіслані рекомендованим листом, з 17 липня будуть вважатися врученими, навіть якщо вони не отримані особисто.

Громадянин, який не з’явився за викликом до ТЦК, буде оголошеним у розшук. Тому важливо стежити за всіма повідомленнями та оперативно реагувати на повістки.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.