Жаліти ухилянтів ніхто не буде: штрафи будуть подвоюватися

Чоловіки, які не оновили дані до 16 липня будуть оштрафовані на 17 тисяч гривень. Якщо штраф не сплатити протягом 15 днів, то він подвоїться і становитиме 34 тисячі гривень.

Про це розповіла Тетяна Омелькіна, яка завідує сектором аналітики та статистики управління забезпечення примусового виконання рішень у Кіровоградській області.

За її словами, після того, як працівники ТЦК помітять порушення правил військового обліку з боку військовозобов’язаного і накладуть штраф, у чоловіка є 10 днів, щоб оскаржити його суді. Трішки більше дається на оплату штрафу поки його не передали до виконавчої служби – 15 днів.

Якщо ж так сталося, що 15 днів минули, і несплачений штраф передали до виконавчої служби для примусового виконання, то сума відповідно зростає до 34 тисяч, це зазначено у відповідній статті КУпАП. Також потрібно буде додати 10 відсотків виконавчого збору й інші витрати, тому кінцева сума виходить 37,5 тисяч гривень“, – розповіла Тетяна Омелькіна.

Також вона додала, що всі банківські рахунки боржника буде заблоковано і в примусовому порядку з них буде стягнуто штраф. Якщо на рахунку немає коштів, тоді виконавча служба звертається до суду з позовом про стягнення штрафу з майна військовозобов’язаного.

Також читайте:

Стало відомо, скільки чоловіків не оновило дані в ТЦК.

Українців штрафуватимуть за помилки ТЦК.

 

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.