Виїзд чоловіків за кордон від 17 липня: прикордонники назвали умову

З 17 липня українським чоловікам віком 18-60 років для перетину кордону необхідно мати при собі військовий квиток. Зміни щодо категорії чоловіків котрі мають дозвіл на виїзд не змінилися.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

“Від 17 липня всі чоловіки віком від 18 до 60 років при виїзді за межі України, повинні пред’явити військово-облікові документи. Якщо у чоловіка не буде цього документа, то “буде виноситися відмова, щодо перетину кордону”, – зазначив Андрій Демченко.

Також він додав, що категорії тих осіб, кому дозволено перетинати кордон, не змінилися, “але до існуючих умов додається наявність військово-облікового документа”.

“Саме ці зміни передбачені у законі України й закінченням терміну. Адже 16 липня був останній день, коли чоловіки мали стати на військовий облік або оновити свої військово-облікові дані”, – прокоментував Демченко.

На пункті пропуску чоловіки можуть пред’явити паперовий документ-книжечку, тимчасове посвідчення військовозобов’язаного або ж військово-обліковий документ в електронній формі, який є еквівалентом традиційного паперового документа.

«В «Резерві+» буде згенерований QR-код, прикордонники можуть його зчитати та отримати дані в системі або в електронній формі», – наголосив Демченко.

Всю інформацію перевірятимуть через систему “Оберіг”. Особливо, якщо у прикордонників виникатимуть якісь сумніви щодо наданої інформації в військово-обліковому документі.

«Можу нагадати, що з березня налагоджено обмін інформацією між ДПСУ та Міноборони, й інспектори мають доступ до цієї системи, для того, щоб запобігти використання підробних документів для виїзду громадянам України чоловічої статі за межі України”, – прокоментував речник ДПСУ.

Також читайте:

У ТЦК починають примусово доставляти водіїв

Чи будуть ТЦК ще вручати повістки на вулиці

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.