Штраф не 17 тисяч, а вже 37 500 : у виконавчій службі попередили ухилянтів

Якщо чоловік не оплатить адміністративний штраф за порушення правил військового обліку і його передадуть на примусове стягнення на виконавчу службу, то штраф подвоїться.

Про подвоєння штрафу розповіла Тетяна Омелькіна, яка завідує сектором аналітики та статистики управління забезпечення примусового виконання рішень у Кіровоградській області.

Всі військовозобов’язані чоловіки від 18 травня до 16 липня 2024 року повинні були оновити дані. Ті чоловіки, які проігнорували дану вимогу будуть оштрафовані на 17 тисяч гривень. Якщо не сплатити штраф упродовж 15 днів, то він подвоюється.

Якщо ж так сталося, що 15 днів минули, і несплачений штраф передали до виконавчої служби для примусового виконання, то сума відповідно зростає до 34 тисяч. Якщо додати 10 відсотків виконавчого збору й інші витрати, то це виходить 37,5 тисяч гривень“, – розповіла Тетяна Омелькіна.

Після відкриття виконавчого провадження державний виконавець подає запит, щоб встановити наявність грошей на банківських рахунках, а також наявність рухомого і нерухомого майна. Таким чином, спочатку будуть арештовані банківські рахунки, потім транспорт і в кінці нерухомість.

Нагадуємо, що виконавча служба може виставити майно боржника на продаж тільки в тому випадку, якщо у нього немає рухомого майна і борг буде накопичуватися і перевищувати 20 розмірів мінімальної заробітної плати (у 2024 році ця сума складає 160 тисяч гривень), тоді арешт і подальший продаж підлягає будинок чи квартира боржника.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.