Масовий збій Windows зупинив робуту аеропортів і не тільки

Тисячі і навіть мільйони Windows-комп’ютерів у всьому світі вивели «синій екран смерті». З проблемами зіткнулися авіакомпанії, банки, біржі, магазини, ресторани, телебачення та багато інших компаній, а також звичайні користувачі. Вже відомо, що причиною цього стало оновлення від постачальника послуг кібербезпеки CrowdStrike.

Таке спостерігається в аеропортах по всьому світу

Австралійські банки, авіакомпанії та ЗМІ першими повідомили про проблему, коли тисячі їхніх комп’ютерів почали вимикатися. Потім аналогічні повідомлення почали надходити з інших кінців світу. Так, британська телекомпанія Sky News не змогла вийти в ефір, а одна з найбільших авіакомпаній у Європі Ryanair була змушена затримати рейси. Така сама ситуація спостерігається і в США.

За наявною інформацією, збій стався після оновлення програмного забезпечення компанії з кібербезпеки CrowdStrike. Після цього було порушено роботу хмарної інфраструктури Microsoft. У CrowdStrike підтвердили факт проблеми, повідомивши, що це пов’язано із датчиком Falcon. Оновлення вже було відкликано, але це не допомогло постраждалим комп’ютерам.

Деякі експерти радять спробувати завантажити Windows у безпечному режимі, зайти до папки C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike, видалити там файл C-00000291*.sys та перезавантажити комп’ютер.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.