Після оновлення даних у Резерв+ можуть бути неприємності: за що штрафуватимуть

З 17 липня ТЦК розпочало перевірку військово-облікових документів усіх військовозобов’язаних українців.

Представник Полтавського ТЦК та СП Роман Істомін пояснив, що дані внесені до «Резерву+», мають відповідати даним, які зареєстровані у реєстрі «Оберіг».

Під час перевірки документів, має бути відповідна позначка в електронних документах, яка свідчитиме про те, що оновлення даних відбулося у встановлений законодавством термін. Також цю інформацію можна знайти в «Резерв+» під час сканування QR-коду. У разі розбіжностей певних даних, електронний військово-обліковий документ вважається недійсним.

“Для тих, хто оновив свої дані, в документі окремим пунктом стоїть відповідна позначка. Відскануйте QR-код, щоб побачити його в електронному документі. Проте якщо з’ясується, що певні пункти (прізвище, відомості про відстрочку, інформація про вчинення адміністративного чи кримінального правопорушення та інше) не відповідають базі даних «Оберіг», то військово-обліковий документ в електронній формі вважатиметься недійсним,” — зауважив Роман Істомін.

Здебільшого розбіжності стосуються адреси місця проживання. Військовозобов’язані часто не вказують фактичне місце проживання, що ускладнює їх пошук для ТЦК.

Якщо ж, все-таки в документах буде виявлено розбіжності, військовозобов’язаному доведеться сплатити штраф, а також обов’язково відвідати ТЦК та подальше проходження ВЛК.

Також читайте:

Що загрожує українцям, які не оновили дані до 16 липня.

Українців штрафуватимуть за помилки ТЦК.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.