Експерти зі злому iPhone не можуть обійти захист останніх версій iOS

Ізраїльська компанія Cellebrite, що спеціалізується на зломі iPhone і Android-смартфонів зізналася, що не здатна обійти захист останніх версій операційної системи iOS. У випадку з деякими апаратами під керуванням Android експерти також стикаються з деякими складнощами.

Згідно зі звітом самої Cellebrite, фахівцям не вдалося зламати жодного iPhone під керуванням iOS 17.4 або новішої версії операційної системи. Отже, Apple зуміла закрити відомі вразливості, якими компанія користувалася у випадку зі старими прошивками.

Цікаво, що можливість злому залежить не лише від версії операційної системи, а й від конкретного пристрою. У документах Cellebrite говориться, що з недавніх пір компанія може зламувати iPhone XR та iPhone 11 під керуванням iOS 17.1–17.3.1, а ось для серії iPhone 12 з цими ж збираннями такої можливості ще немає.

Відомо також, що експерти Cellebrite стикаються також із певними складнощами при спробі розблокування Pixel 6, Pixel 7 та Pixel 8 від Google. Правда, не виключено, що зрештою фахівці знайдуть потрібні вразливості для злому всіх цих гаджетів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.