У ТЦК починають примусово доставляти водіїв: їх мобілізація стоїть першочергово

З 16 липня закінчився термін оновлення даних для військовозобов’язаних, тому ті чоловіки, які порушили дану норму закону будуть примусово доставлятися в ТЦК та СП. В першу чергу це стосуватиметься водіїв, які часто роз’їжджають і перебувають в полі зору поліції та ТЦК.

Про розшук та доставку людей до ТЦК та СП розповів нардеп від партії “Європейська солідарність” Олег Синютка.

За його словами, що станом на 18 липня ще понад 6 мільйонів військовозобов’язаних громадян не оновило дані. Таким чином, тепер поліція має право доставляти осіб, які порушили правила військового обліку до ТЦК для оновлення даних та проходження ВЛК.

Також нардеп підкреслив, що оновлення даних було зроблено для того, щоб всі військовозобов’язані отримали повістку поштою за адресою проживання і могли вчасно прийти в ТЦК за викликом для проходження ВЛК.

Потрібно зрозуміти, що оновивши дані, це тільки перший етап. Наступне, що військовозобов’язаний чоловік повинен зробити, це прийти за викликом в ТЦК, щоб пройти медичну комісію і отримати статус “придатний” або непридатний” до військової служби – розповів нардеп.

Що буде, якщо проігнорувати повістку поштою

В сьогоднішньому законодавстві повістка поштою вважається врученою, навіть якщо чоловік знаходиться за кордоном і не отримав її особисто.

Повістку поштою будуть надсилати на адресу, яка вказана під час уточнення даних. Якщо не уточнив – на адресу “прописки”. Після чого у чоловіка є 14 днів, щоб з’явитися в ТЦК. У разі ігнорування даної вимоги, ТЦК має подати письмову заяву до поліції про примусову доставку для оновлення даних громадянина, який порушує правила військового обліку.

Поліцейські повинні будуть вжити відповідних заходів. А саме розшукувати ухилянтів, визначати їх за різними реєстрами даних, у тому числі і при зупинці автомобіля, наприклад, за порушення правил дорожнього руху.

Порушників правил військового обліку також тимчасово обмежуватимуть у деяких правах. Наприклад, у праві керування транспортним засобом. Таке обмеження на порушника накладуть за рішенням суду, якщо поліція не зможе доставити його до ТЦК. Після оновлення військово-облікових даних тимчасові обмеження мають зняти (теж за рішенням суду).

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.