Які зміни настали після 16 липня для військовозобов’язаних чоловіків

Чоловіки віком від 18 до 60 років мали оновити свої дані до 16 липня. що буде з тими, хто не оновив дані читайте в нашому матеріалі.

Тепер військовозобов’язаних можна умовно поділити 3 групи:

  • особи, які оновили дані
  • особи, які не оновили дані
  • особи, які оформляють відстрочку або в процесі оформлення.

Особи, які оновили свої дані

Оновлення даних не є прямою дорогою до повістки. За даними Міноборони дані оновило близько 4 мільйони осіб. Тому складно уявити, як ТЦК зараз усім направить повістки та організує ВЛК.

Проте, багато адвокатів вважають, що першими повістку все-таки отримають особи, які оновила дані в застосунку “Резерв+” або ЦНАПі. Це пов’язано з тим, що вручити повітку поштою законопослушному громадянину набагато легше, адже він вказав свою поточну адресу проживання і точно знаходиться в Україні, що полегшує процес становлення особи на військовий облік.

Військовозобов’язані, які не оновили свої дані

Якщо ТЦК, в якому чоловік стоїть на обліку займеться його справою і виявить, що він не оновив свої дані, то ймовірно накладе штраф на військовозобов’язаного розміром 17 тисяч гривень.

Але найбільш тривожить інше. Якщо під час зупинки/перевірки документів буде виявлено, що особа не оновила дані, то правоохоронні органи зможуть застосувати адміністративне затримання (в цьому випадку військовозобов’язаному потрібно вимагати складання протоколу про адміністративне затримання і фіксацію часу).

Після затримання чоловіка його відвезуть в ТЦК для уточнення даних, а також можуть накласти штраф за порушення правил військового обліку у розмірі 17 – 25,5 тисяч гривень. Після чого чоловіка буде направлено на ВЛК (тут основна рекомендація – вимагати надати час для того, щоб ви могли пред’явити свої медичні документи, а не вести вас на ВЛК прямо тут і зараз).

Особи, які оформили відстрочку або в процесі оформлення

Громадяни, які вже оформили відстрочку, спокійно носять із собою відповідні документи, які підтверджують відстрочку.

Особи, які в процесі оформлення – продовжуйте цей процес.

Ті, хто має право на відстрочку, але не починав її оформлювати і не оновив свої дані – може зайнятися процесом відстрочки, але розуміти, що за невчасне оновлення даних є ризик отримати все той же штраф

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.