Чи будуть штрафувати за несвоєчасне оновлення даних? Пояснює Генштаб

Згідно нового мобілізаційного закону, всі чоловіки повинні оновити військово облікові дані до 16 липня 2024 року. Ті особи, які не оновлять дані можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності.

Про це повідомила представниця Центрального юридичного управління Генерального штабу Збройних Сил України підполковник юстиції Ірина Гарбуз.

За її словами, автоматично штрафи приходити не будуть, але такий штраф може бути накладений протягом трьох місяців із дати виявлення правопорушення, але не більше як рік із дати вчинення такого правопорушення.

З моменту виявлення порушення правил військового обліку уповноважена особа ТЦК та СП складатиме адміністративні протоколи і подаватиме вже їх на розгляд до керівника ТЦК та СП, який ухвалюватиме рішення щодо притягнення особи до адміністративної відповідальності, – зазначила Ірина Гарбуз.

При цьому будь-який громадянин, який не згоден зі штрафом, може звернутися до суду для його оскарження. Зробити це необхідно протягом десяти днів з дня винесення постанови про притягнення до відповідальності.

Як пояснила Гарбуз, перше адміністративне правопорушення правил мобілізаційної підготовки буде каратися мінімальним штрафом, який передбачений законом, а саме – 17 000 гривень. У разі повторного порушення протягом року штраф уже складатиме – 25 500 гривень.

Нагадуємо, у разі несплати штрафу він буде передаватися до органів державної виконавчої служби для примусового стягнення. Що у свою чергу призведе до блокування банківських рахунків боржника, а також арешту майна та подальшої його реалізації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.